Contact

Marssteden 88
7547 TD  Enschede
Tel.: 053 – 428 32 32
Fax: 053 – 428 12 52
E-mail: info@insektokill.nl

Bestrijding Boktor

Heeft u last van boktors? Dan wilt u daar zo snel mogelijk vanaf en ze bestrijden, maar hoe doe je dat en wat heb je nodig voor de bestrijding van Boktors? Insektokill heeft enkele tips voor je hoe je zelf de boktor kunt bestrijden. Wees op tijd, anders gaan er dingen kapot gegeten worden door de larven van de boktor.

Denkt u: ik heb liever hulp bij het bestrijden van de boktor? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan voor u klaar!

Boktor bestrijding door professionals

Lukt de boktor bestrijding niet zelf of heeft u gewoon liever dat professionals dit uitvoeren, aarzel dan geen moment en laat ons u helpen.

Insektokill een Lokaal-Twents familiebedrijf Sinds 1950. Voor een eerlijk gratis advies Bel 053-4283232

Tips bestrijding boktor

1: Behandel uw hout

De larven van de boktor en de boktor vreten vaak hout op, hierdoor moet je er snel bij zijn. Zorg er in eerste instantie voor dat uw hout droog is, dus laat er geen vocht meer inzitten. Als dit zo is schuurt u het hout en zorgt u dar er geen stof meer op zit. Zo komt het bestrijdingsmiddel gemakkelijk het hout in.

2: Bestrijdingsmiddel: Petroleum

Het bestrijdingsmiddel tegen de boktor is: Petroleum, dit is een erg brandbaar middel die de boktor dood. Dit doe je door het hout in te smeren met het middel, het moet diep het hout in gaan en daar heb je een speciaal soort materiaal voor nodig. Het is van belang dat dit ook heel voorzichtig gebeurd, alleen lukt dit bij veel mensen niet helemaal.

3: Benzine helpt

Ook benzine is een bestrijdingsmiddel tegen de boktor, maar wederom is dit een erg brandbaar middel. Het is daarom ook erg gevaarlijk, want bij het geringste vonkje of iets en je woning staan in de brand. Je bent dan weliswaar van de boktor af, maar niet op de manier hoe je wil.

4: Gas tegen boktor bestrijding

Houten meubels? Dan kunt u verwachten dat de boktor zich ook daar bevindt. Alleen is het niet aan te raden om een giftig middel erop te smeren, helemaal niet als het gaat om een belangrijk erfstuk. Wij zouden u daar graag bij helpen om dit in goede banen te leiden. Wij doen het meubel in een speciale gaskamer zodat het meubel niet beschadigt raakt.

5: Boktor bestrijding in haardhout

Als er een boktor in uw haardhout zit, dan heeft u echt pech. Je kunt dit namelijk niet met giftige middelen bestrijden, maar er is wel een oplossing voor. Namelijk het hout gewoon opstoken, de boktor kan niet tegen de hitte die er vrij komt bij opstoken van het hout. Onthoud wel dat u het haardhout dan buiten houdt, als u het hout binnen neerzet verspreidt de boktor zich nogal snel.

 

Boktor bestrijding in huis

De boktor bestrijden in huis is van uiterst belang, de boktor verspreidt zich snel van hout naar hout. Maar hoe herken je nu zo'n boktor? Daar willen we u bij helpen:

Een zwarte kever die zo'n 1 tot 2,5 cm lang is
De boktor legt eitjes in het hout
De boktor's larven vreten hout

Mocht u deze dingen herkennen in uw hout, aarzel dan geen moment en neem actie.