Contact

Marssteden 88
7547 TD  Enschede
Tel.: 053 – 428 32 32
Fax: 053 – 428 12 52
E-mail: info@insektokill.nl

Boktor bestrijden

Ervaart u overlast van de boktor? Dan wilt u daar zo snel mogelijk  van af door effectief de boktor te bestrijden. Maar wat heeft u nodig voor de bestrijding van boktorren? Insektokill heeft een aantal effectieve tips voor hoe u de boktor thuis het best bestrijdt. Wees op tijd met de bestrijding van de boktor, anders eten de larven van de boktor het hout kapot. Heeft u een voorkeur voor professionele hulp bij het bestrijden van de boktor? Of is de plaag te groot? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 053-4283232 of te mailen naar info@insektokill.nl. Wij staan voor u klaar om de boktor te bestrijden!

Boktor bestrijding door professionals

Kan u zelf niet de boktor bestrijden? Of wilt u gewoon zeker zijn van een goed resultaat door de bestrijding aan professionals over te laten? Laat Insektokill, het lokale en vertrouwde familiebedrijf sinds 1950, u helpen. Wij bieden een eerlijk en vrijblijvend advies en staan altijd voor u klaar om uw boktor probleem op te lossen. 

Bel ons op 053-4283232 of mail naar info@insektokill.nl voor meer informatie of om direct actie te ondernemen!

Wat is een boktor?

De boktor bestrijden is makkelijker gezegd dan gedaan, maar wat is  een boktor nu precies? De boktor is een kever die tot de familie van hout aantastende insecten behoort. Hij staat bekend om zijn verwoestende invloed op hout. Met name de larven van de boktor veroorzaken aanzienlijke schade. Tijdens de ontwikkelingsfase tot boktor graven ze gangen en tunnels in houten oppervlakken, wat kan leiden tot verzwakking en vernietiging van meubels, bouwconstructies en andere houten voorwerpen. Dit maakt de bestrijding ervan van groot belang. Preventieve maatregelen, variërend van regelmatige inspecties tot technieken zoals bevriezing, worden toegepast om de verspreiding en schade, veroorzaakt door de boktor, te minimaliseren.

Houtworm of Boktor?

De term "houtworm" omvat de larven van kevers die hout aantasten. In Nederland komen vooral larven van de gewone houtwormkever, grote houtwormkever en boktor voor. Deze insecten brengen schade toe aan houtconstructies, meubels en objecten. De werkwijze van de larven van de houtwormkever en boktor verschilt echter sterk. De boktorlarven graven diepe gangen, terwijl die van de houtwormkever meestal net onder het houtoppervlak blijven. Kleine ronde gaatjes duiden op uitvliegopeningen van houtwormkevers, terwijl ovale openingen wijzen op aanwezigheid van boktorren.

Tips boktor bestrijden

1. Behandel uw hout

De boktor en zijn larven vreten het hout aan, daarom dient er snel gehandeld te worden. Zorg er in eerste instantie voor dat uw hout droog is. Op het moment dat dit zo is, schuurt u het hout en zorgt u ervoor dat er geen stof meer op het hout zit. Zo trekt het bestrijdingsmiddel het snelst in het hout.

2. Bestrijdingsmiddel: Petroleum

Hét bestrijdingsmiddel tegen de boktor is Petroleum. Dit is een erg brandbaar middel dat de boktor dood. Smeer het hout in met Petroleum, het moet diep in het hout trekken. Het is heel belangrijk dat dit voorzichtig gebeurt. Dit is vaak de valkuil voor veel mensen.

3. Benzine

Benzine helpt ook bij de bestrijding van boktor. Maar ook benzine is een erg brandbaar middel. Het kan gevaarlijk zijn, want bij elk vonkje loopt u risico op brand.

4. Gas tegen de boktor

Houten meubels? Dan kunt u verwachten dat de boktor zich ook in de meubels bevindt. Het is niet aan te raden om giftige middelen op uw waardevolle meubels te smeren. Wij helpen u in dit geval graag. Wij plaatsen het meubel in een speciale gaskamer, zodat het meubel niet beschadigd raakt.

5. Boktor bestrijden in haardhout

Als er boktor in uw haardhout zit, dan heeft u echt een probleem. U kunt dit namelijk niet met giftige middelen bestrijden. Er is wel een effectieve oplossing, stook het hout op. De boktor kan namelijk niet goed tegen de hitte. Belangrijk is hier wel dat u het hout buiten laat staan, binnen kan de boktor zich snel verspreiden naar andere houten voorwerpen.

Boktor bestrijding in huis

De boktor verspreidt zich ontzettend snel tussen houten voorwerpen. Maar de vraag is, hoe herkent u de boktor nou? Daar willen wij u graag bij helpen. De boktor is een zwarte kever die tussen de 1 en 2,5cm groot is. De boktor legt zijn eitjes in het hout en de larven vreten het hout aan. Mocht u deze dingen herkennen in uw hout, aarzel dan niet en onderneem direct actie door onze ongediertebestrijders in te zetten.

Bel ons op 053-4283232 of mail naar info@insektokill.nl om direct de boktor te bestrijden!